Prva arhivska ustanova u BiH i član Međunarodnog arhivskog vijeća

telefon / fax: + 387-33-206-492
e-mail: info@arhivbih.gov.ba
Reisa Džemaludina Čauševića 6, Sarajevo

Izložba Arhiva BiH na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

16.12.2015. - Arhiv Bosne i Hercegovine i Studij hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizirali su izložbu dokumenata u povodu 150. godišnjice rođenja Silvija Strahimira Kranjčevića.

Na otvorenju izložbe dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić posebno se zahvalio v.d. ravnatelja Arhiva BiH prof. dr. Šimunu Novakoviću. „Sporazum koji smo potpisali ovom izložbom počeo je živjeti svoju priču. Arhiv BiH nas je obogatio novim spoznajama i donesite nam i dalje ovakvih ideja“, rekao je dekan Tomić.

V.d. ravnatelja Arhiva BiH prof. dr. Šimun Novaković istaknuo je da osjeća obvezu organizirati izložbe na Filozofskome fakultetu. „Sigurno ćemo pomoći i ubuduće organizirati ovakve izložbe i događaje. Studentima ćemo pokazati sadržaj koji ima Arhiv i nastaviti uspješnu suradnju“, objasnio je ravnatelj Novaković.

Prisutnima su se još obratili prodekan prof. dr. sc. Ivica Musić i pročelnica Studija hrvatskoga jezika i književnosti prof. dr. sc. Katica Krešić koja je naglasila da se nada kako će studenti iz dokumenata moći iščitati bitne crtice iz života Silvija Strahimira Kranjčevića.

Izložba dokumenata je ispred knjižnice Filozofskoga fakulteta i bit će otvorena do Božića.